Uimahallit Helsinki

uimahallit helsinki

Uimahallit Helsingin alueella

Etsitkö uimahallia Helsingistä? Tässä meidän ”Uimahallit Helsinki” -listaus joka auttaa sinua löytämään kaikki uimahallit Helsingissä! Pääkaupunkiseudulta löytyy useita kunnallisia ja yhtiöpohjaisia uimahalleja. Jos haluat lisää tietoa uimahallin palveluista tai aukioloajoista, klikkaa kyseisen uimahallin linkkiä niin löydät lisää tietoa uimahallista. Löydät kaikki Helsingin uimahallit alla olevista listoista. Ne ovat ryhmitelty kahteen eri kategoriaan: kaupungin uimahallit ja muut uimahallit. Muut uimahallit -kategoriaan lasketaan kaikki yhtiöpohjaiset uimahallit, joiden toimintaa Helsigin kaupunki avustaa.

Kaiken kaikkiaan Helsingin kaupungin hallinnassa on neljä uimahallia: Itäkeskuksen uimahalli, Jakomäen uimahalli, Pirkkolan uimahalli sekä Yrjönkadun uimahalli. Loput uimahalleista ovat yhtiöpohjaisia.

Kaiken kaikkiaan Helsingin kaupungin hallinnassa on neljä uimahallia: Itäkeskuksen uimahalli, Jakomäen uimahalli, Pirkkolan uimahalli sekä Yrjönkadun uimahalli. Loput uimahalleista ovat yhtiöpohjaisia. Uimahallissa käyminen on maksullista kaikissa uimahalleissa. Kannattaa kuitenkin huomioida että asiakkaalle on tarjolla eri tyyppisiä lippuvaihtoehtoja, kuten kertalippu, 10 kerran sarjakortti tai kuukausikortti. Jos kuulut alennusryhmään (lapset ja eläkeläiset) niin pääset uimaan alennettuun hintaan. Useassa Helsingin uimahallissa järjestetään ohjattua liikuntaa, kuten uintiopetusta. Lisäksi saatavilla on usein uimisessa käytettäviä apuvälineitä, kuten kellukkeita ja vesijuoksuvöitä. Näitä kannattaa tiedustella suoraan uimahallin infopisteestä/kassalta. Helsingin uimahallit ovat yleensä suljettuina osan kesästä. Tarkemmat tiedot kannattaa aina tarkistaa uimahallin virallisilta verkkosivuilta. Aukioloajat voi muutenkin vaihdella ajoittain.

Kaupungin omat uimahallit Helsinki

Itäkeskuksen uimahalli

Helsingin Itäkeskuksen uimahalli on yksi Helsingin liikuntaviraston neljästä omasta uimahallista, ja se on avattu vuonna 1993. Uimahalli sijaitsee nimestään huolimatta Puotinharjussa eikä Itäkeskuksessa. Tilat ovat louhittu maan alle kallioon kahteen kerrokseen. Uimahalliin mahtuu kerrallaan jopa noin tuhat kävijää. Itäkeskuksen uimahalli tarjoaa uimareille ison 50 metrin pääaltaan, opetusaltaan, lastenaltaan, kylmävesialtaan ja porealtaan. Ison altaan yhteydestä löytyy lisäksi hyppytorni (5m) ja ponnahduslauta (3m) sekä vesihierontapisteitä ja vesiliukumäki. Saunatiloista löytyy erikoisuutena höyrysauna. Uutuutena Helsingin Itäkeskuksen uimahalliin avattiin syksyllä 2018 kaikille sukupuolille tarjoitettu unisex-pukuhuone. Tämän myötä yritetään vähentää häirintää, jota kohtaavat nyt sukupuolivähemmistöt. Unisex-pukuhuoneen arvioidaan auttavan myös vauvaperheiden ja liikuntarajoitteisten uimareiden uintiharrastusta, sillä avustajana voi olla toista sukupuolta oleva henkilö.

Jakomäen uimahalli

Jakomäen vuonna 1972 rakennettu uimahalli remontoitiin vuonna 2010. Se sijaitsee uJakomäen yläasteen kellarikerroksessa ja tiloista löytyy uimahallin lisäksi myös kuntosali. Allastiloista löytyy iso 25 metrin pääallas.

Pirkkolan uimahalli

Pirkkolan liikuntapuistossa sijaitseva Pirkkolan uimahalli tarjoaa uimareille 25 metrin altaan, hyppytelineet, opetusaltaan, lasten altaan sekä vesiliukumäen sekä myös invahissin. Kesäisin asiakkaiden käytössä on lisäksi aurinkoterassi.

Yrjönkadun uimahalli

Historiallinen Yrjönkadun uimahalli on Suomen ensimmäinen ja vanhin julkinen uimahalli. Uimahallista löytyy yksi 25 metrin allas. Tämän lisäksi tiloista löytyy kaksi sähkösaunaa, iso puulämmitteinen sauna, höyrysauna sekä täysin uusi infrapunasauna.

Muut uimahallit Helsingissä

Alla olevat uimahallit ovat yhtiöpohjaisia, mutta Helsingin kaupunki avustaa niiden toimintaa.